23 Temmuz 2009 Perşembe

KÖFTE İSKENDERİ ÇOK PRATİK:)




Bu hafta içerisindeki YEMEKTEYİZ programında Bursalı bir bayan yarışmacının yaptığı pideli köfte yi bende hemen yaptım çok pratik afiyetle yedik.

dondurucuda bulunan 2 top kıymadan yaptım biraz tadımlık oldu siz 3 kişi için 3 top kullanın yani 250gramdan yapın köftelerinizi.


*Ekmek veya tırnak pidesi(ben evde hemen bir pide yaptım)
*250 gram dana kıyma
*tereyağ
*yoğurt
*Közlenmiş biber
*Domates rendesi

Ekmekten yapmamak için hemen un su biraz tuz ve mayadan hamur tutup yuvarlak açtım bide gibi üstünü rötuşlayıp susamlar döküp fırına attım:)

köftemi hazırlamak için 1 adet büyük soğanı ince kıyıp 2-3 diş sarımsak ekleyip kimyon karabiber pulbiber yenibahar ekleyip az tuz az sıvıyağ ve önceden kurutulmuş köfte ekmeği kırıntılarımdan bir avuç koyup yoğurdum.İnce ince minik köfteler haline getirip dolapta beklettim. Yalancı pidemi biraz kurutarak fırından çıkardım çünkü domates sosu ve tereyağı girdiğinde tazecik olursa iyice hamurlaşacaktı.soğuduktan sonra mutfak makasımla küp küp pideleri kestim üzerine köfteleri yerleştirdim 1 domates rendesini pişirdikten sonra salça koyup sulandırdırm biraz pişirip pide ve köftelerin üzerine döktüm sonra da mis gibi yoğurdu çırpıp döktüm közlenmiş biberlerle süsleyip erittiğim tereyağını da üstünde gezdirip afiyetle yedik :))
Biz yanında buz gibi ev yapımı limonata içtik ama şalgam sevenler içinde gayet güzel bir ikili olabilir.

2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık canım.En kısa sürede denemek isterim.Ama pidesini kendim yapamam heralde.
    ayşenur

    YanıtlaSil