8 Ağustos 2009 Cumartesi

Kefirle Gelen Sağlık!





Kefir son yıllarda artan bir popülariteye sahip çoğumuzun yeni tanıdığı bu şifa deposunu Kafkaslar yüzyıllar önceden keşfetmişler.Bugün gazetede okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum.Artık market raflarında sıkça görmekteyiz tanımaktayız kefiri.Karnabahar yada patlamış mısıra benzeyen kefirin ayrandan daha ekşimsi bir tadı var.Ben 5-6 yıl öncesinden duymuştum taşıyıcı Akdeniz Anemisi bir arkadasıma annesi kefir mayalayıp içiriyordu şifa niyetine.Hakkında bir çok haber yapıldı birçok sağlık uzmanı ve hekimler tavsiye ediyor.Özellikle Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kefir üzerine çok detaylı incelemeler yapıyormuş kapsüllerini ve evde mayalamak için kendi özlerini buradan almak mümkünmüş.Aktarlarda da bulmak mümkün.
Kefir için Din İşleri Yüksek Kurulu'da yeşil ışık yakmış.İçerisindde alkol var yok tartışmaları için yapılan yorum şu şekilde;
mayalanma süresi ile doğru orantılı olan alkol miktarının oldukça az olmasından dolayı, sarhoşluk vermediği için dinen de hiçbir mahzuru olmadığı ifade edildi.

Peki Faydaları Neler?

Vücudun probiyotik ihtiyacını karşılar.


Antioksidan etkiye sahip olduğu için antibiyotiklerin öldürdüğü yararlı bakterileri korur.


Depresyona ve uyku bozukluklarına iyi gelir.


Stresi azaltıyor ve sinir sistemini sakinleştiriyor.


Enfeksiyonlara karşı vücuda direnç sağlıyor.


Kronik yorgunluklar ve halsizlikler için özellikle tavsiye ediliyor.Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geliyor.


Damar sertliğine ve kas kasılmalarına faydalıdır.


Cilde genç bir görünüm ve parlaklık kazandırıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder