30 Mart 2010 Salı

DİŞ ÇIKARMANIN ŞEREFİNE PROFİTEROOL o__O !İ!

Hello Guys!

24 yaşındaki kız 20lik dişini cıkarıyor diye kutlama yapacak mı sandınıııııızzzzzz hihihiiii ^_^

20liğimin 2 ayagı cıktı diger 2si henüz patlayamadı şiş kabarık yeriiiiiiiii ühüüüü  >_<

Tabi boğaz durmuyor ağrıya acıya aldırıs etmiyor : )

Anneme sordum;
-Sütün vaarr mıı?
Anne; Var, varrr.
-Unun var mı?
Anne; Var, vaarr.
-Çikolata sosun varrrr mıı?
Anne; Varr , varr.

EEee ne duruyorsun profiterol yapsannaaaa dedimmm ve cumburloppp mutfaga daldım mihhiiihiiiii : >

Daha önce 1 kez Dr.Oetker hazır kutularda satılanlarından yapmış pek begenmemiştim.

Malum profiterol yapmanın inceliği , püf noktası hamurundadır. Kuru veya gevşek olmaması gerekiyor ayrıca bol çikolatalı sos içinde de yüzmeyecek , kreması da fazla yogun yada fazla akıskan olmayacak. Biraz uğrastırıcı ama keyifle yaptıktan sonra hiçte gözünüzde büyüttüğünüz kadar olmuyor , herkese denemesini tavsiye ederim.

Yapım aşamalarına göre tarifi vereceğim;

HAMURU İÇİN;

-1 su bardağı un
-1 su bardağı su
-50 gr margarin
-1 tatlı kaşığı toz şeker
 -Biraz tuz
-3 tane yumurta

KREMASI İÇİN;

-2,5 su bardağı süt
-yarım su bardağı toz şeker
-yarım su bardağı un
-1 çorba kaşığı margarin
-1 paket vanilya

1 bardak su tencerede kaynadıktan sonra margarin, tuz ve  şekeri atın.
Ardından unu yavaşça karıstıra karıstıra hamur haline getirin.
Karısımınız sert bir hale gelecek yaklasık 5 dakika pişirin.
Sıra geldi yumurtalara, buradaki önemli püf noktası yumurtaları tek tek kırıp karıstırarak karısıma iyice yedirmenizdir.
Yumurtaları kırdıktan sonra hamur elastik hale gelecektir hafif macunumsu olacak.













2 tane yemek kaşığı kullanarak birini suya batırıp hamurları yuvarladım ve yağladığım tepsiye yerleştirdim.
Yarım yemek kasıgı kadar hamurlar almanız yeterli olacaktır.
Fırınınızı ısıtıp 180 derecede 40 dakika fırın kapagını hiç açmadan pişirin :)


















Fırından cıktıktan sonra toplarımı bıçakla ortadan keserek dolu dolu krema ile bombardıman ettim. Ağızda keyifli bir lezzet bırakıyor bol krema :)


















Ben antepfıstıgı ile süslemeyi tercih ettim siz ceviz, fındık veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz :)



















Hamur ölçüsünden toplam kaç porsiyon çıktığını görmeniz için hepsini görüntüledim.
Ehh hadi ne duruyorsunuz fethedin eşlerinizin, çocuklarınızın, kayınvalidelerinizin gönülleriniiiii begenilme garantilidir!!!!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder